2011-03-31

Klimatsmart

Överför ström till dina bärbara prylar när du vill och var du vill. Behöver du ström till mobiltelefonen eller MP3-spelaren? Ladda solcellsladdaren med solljus eller från datorn.

www.sandryds.com

När det regnar....

Sitter och skissar för fullt men kan inte hjälpa att drömma mig bort från det trista väder som vi har just nu! Jag har fått Italien i mitt huvud och hur jag än gör och försöker styra min hjärna till att drömma om andra destinationer så har min hjärna bestämt sig för att tänka på Italien.





2011-03-30

Missa inte Resebyrån

I kväll är det dags för ett nytt avsnitt av programmet Resebyrån på SVT 2 då är det London som gäller för i kväll och afternoon tea och så klar lite om skor! Älskar reseprogram, jag blir så inspirerad!


2011-03-29

Anteckningsblock

Som allt annat när det gäller mig så samlar jag inte bara på skor utan det ingår en del fina anteckningsblock på min samlingslisa, för varje resa jag gör så växer högen med anteckningsblock och det får inte bli vilka block som helst, de ska gärna ha lite mer designkänsla, vara färgglada med fin papper. Jag går inte hemifrån utan en liten anteckningsblock för man vet ju aldrig... fast jag har börjar använda i Phones anteckningar en del.....men det är inte samma saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak...


Tandläkare

I kväll var det dags att gå till tandläkaren, underbart tycker jag nu förtiden. För några år sedan så var jag inte förtjust att gå till tandläkare, mest för att jag har träffat på en och annan knäpp tandläkare som inte har känsla för hur man tar hand om de stackarna (mig) som är lite rädda, jag har fått utskällningar för att jag äter för mycket frukt, borstat tänderna fel eller väntat för länge mellan besöken. Neääää tänkte jag för några år sedan, om jag ska ändå betala dyrt, få ont i magen eller vara sömnlös innan en tandläkarbesök så ska jag sjutton vara kräsen med vem jag väljer! Innan jag flyttade från Borås så hittade en tjej som fick mig alltid att skratta och glömma allt, sen kom jag till Trollhättan och fick tips av en kompis tjej om en bra tandläkare, hon var så försiktigt att man hann aldrig uppfatta att hon hade lagat en tand, däremot hennes tandhygienist var en plåga! usch!!! Här i Göteborg går jag hos en som ligger 2 min från mitt hem och får mig att känna att jag går på en fin Lounge i stället för tandläkaren hiihihih så allt min rädsla är helt borta, nu är det bara trevligt att träffa de som jobbar där, dessutom så fick jag födelsedagskort skickat hem till mig, inte dåligt eller hur? Sen har de fördelen att jobba visa veckor  till 20:00 på kvällen, en jätte plus kan jag tycka så slipper man ta ledig från jobbet.


2011-03-28

Polaroid


Det pirrade alltid i magen när det sa klick och man väntade med spänning på Polaroid bilden, det var en magisk känsla och jag saknar det. det är så härlig att gå igenom gamla bilder hemma hos mormor och hitta dessa småklassiker, fast färgen är numera lite annorlunda än det ursprungliga, fast desto roligare.

Polaroid stegade in på marknaden mitt i babyboomens 1948 med sin ”Land camera” som hade filmen på rulle. 
Kasetterna kom 1963 och fångade även proffsen i konsumentstallet då filmen användes för testbilder inför fotograferingar. Den riktiga smällen kom 1972 med Polaroids SX-70. Så småningom blev kameran det trendigaste smycket hos innerstadsbor på fest.


 Mamma hade denna modellen och hon gömde det för att den skulle få vila ibland
Ny variant men jag föredrar den gamla klassikern

2011-03-27

Tur mässan

Det var inte tänkt att vi skulle till Tur mässan igår men kompisar från Trollhättan ringde och inspirerade oss till detta, och hur mycket trevligare kan det bli när man kan passa på och träffa härliga kompisar och snacka resor, gamla reseminnen, tipsa om böcker och vad blir nästa resa? etc etc man vill åka långt samtidigt som man kan inte låta bli att göra de kortare resor där emellan och så blir det som en ond cirkel skulle många säga? Jag vet inte om det är  så men jag tycka att resa är hälsosamt, lärorikt och det är inte bara väskan som har övervikt på väg hem utom man själv väger lite mer med tanke på alla nya intryck, erfarenheter, minnen och så listan är lång.... mässan i sig känns tunnare och tunnare för varje år eller så letar man efter det ovanliga?


 Det var kul att se att mycket kul görs i väskväg, denna lilla Retro väska var hur fin som helst men tyvärr vägde en del.


Vi var och lyssnade på en föreläsning om Vietnam efter kunde jag har gått till nästa resebyrå och bokat resa direkt.



 Dessa barnväskor minns jag ha sett på den engelska programmet Dragon´s den, kul att se de här i Göteborg.

Härliga vänner med så underbara rese berättelser 


Härliga destinationer är på G


Varför tog vi bilen kan vi fråga oss? vi fick köra runt rätt mycket för att hitta en parkering och det hinner tära på humöret innan man är på plats!


Drömmar om ASien


Vid Spanien montern och så ser man en vän till familjen som jobbar där


Härlig musik spelades


Emil letar efter Argentina monter?


Med Emil som försöker lugna ner min överdrivna rese entusiasm, jag är som ett barn när det gäller resor, jag vill åka överallt, jag har ingen stoppknapp och det är svårt att få mig att landa på jorden ibland hihihihi


2011-03-25

Portofino

Fredag morgon och det härliga vädret gör att jag kan inte sluta längta till att resa igen, fast nu är jag mer sugen på något mer pittoresk som Portofino kanske? Jag är Italien frälst,  maten, vinet, folket åhhhh nu drömmer jag igen... kanske dags att förhandla hemma :-)


2011-03-24

Snacka om cool retro husvagn

Kolla vilken Cool husvagn i retro stil !Kolla sajten där du kan läsa mer o retro husvagnar eller livstil eller  varför inte köpa en bok om husvagnar? www.mycoolcaravan.com

T-shirts med det lilla extra

Nu när våren är här så är det dags att fylla garderoben med praktiska t-shirts som har det lilla extra. Det finns inget härligare när man hittar ett plagg som man vill bo i, jag har gjort det med dessa t-shirts, många kanske tänker ah! t-shirt som t-shirt men så fel, jag kan bli beroende av plagg som har den perfekta kvalité och passform och dessa har det för mig.


2011-03-23

Hålla koll på vikten


På tal om väskor och resor så en viktig sak att hålla koll på vikten med tanke på hur mycket skor jag brukar köpa under mina resor plus en och annan samlingspryl förstås så kan ni tänka er hur viktigt det är för mig att ha koll på vikten. Testade denna bagagevåg när jag åkte till New York och det var kanon! det räddade mig inte från att ha övervikt men perfekt att veta innan man åker till flygplatsen då man hinner man planera en bra strategi i övertalning snack vid bagage drop disken hihihihi. 


2011-03-22

Den perfekta handbagage

En liten väska som fungerar perfekt som handbagage och vet ni vad???? väskan har plats för skor!!!! Så för mig är ju den perfekta väskan för jag menar om jag ska resa så måste jag alltid ha ett par extra skor, man vet ju aldrig enligt mig!



2011-03-21

Mötet med Celester

Får jag presentera Celester en hankatt, Göteborgare på snart 17 år och som väger ca 5-6 kilo, har haft Diabetes och dessutom har Astma och måste ha inhalator 2 gånger om dagen och är en super charmig hårboll! När jag träffade Celester för första gång hemma hos min kollega Roberto så trodde jag inte mina ögon, herregud tänkte jag vilken ståtlig och stor katt! bilden pratar för sig själv. Detta var länge sen nu men jag hittade bilderna i morse och kunde inte låta bli att berätta om Celester eftersom så fort jag tittade på bilden så blev jag lika förvånad av hans storhet som jag blev den dagen jag möte honom. Alltid lär man sig nya saker, inte visste jag att katter led av astma precis som vi kan göra. Jag vet.... varför fick jag för mig att dessa små härliga sällskap skulle vara övermänskliga och inte lida av lika många sjukdomar som vi människor gör?


Han ser nog inte så road ut


Varför stirrar du på mig?

2011-03-20

Färgglada prylar

Denna helg har varit fylld av fotokreativitet, vi köpte en ny blixt till kameran i fredags och sen dess har vi varit som småbarn med ny leksak, vi fotat och fotat lite till..... och mer foto och vad mer spännande än att testa och fotografera porträtter och färglada prylar från elektronik sidan från Sandryds? Bilderna nedanför är tagna av Emil Svensson.

Ett litet smidigt bluetooth headset  


Färglada USB-minnen

Manga serier

I den delen av världen där jag växte upp så hade vi ett stor utbud på tecknade serier och visa dagar var det Manga som gick en av mina favoriter var Astro Boy och Candy Candy och idag hittade en bok om Astro Boy på Göteborgs Konstmuseets bokaffär och så klart kunde jag inte låta bli. Kan varmt rekommendera den bokaffären för de som är intresserade av Design, Foto eller Konstböcker, det finns hur mycket som helst, ännu en plats jag kan spendera mycket tid på.


Astro Boy är den första japanska TV-serien som visade en estetik som senare skulle bli känd som anime. TV-seriens ursprung kommer från manga-tidningserien som började produceras 1952 av Osamu Tezuka. Efter en stor framgång för TV-serien blev Astro Boy omgjord på 1980-talet och sedan ännu en gång 2003. Under en tid hade Astro Boy samma popularitet i Japan som Disneys Musse Pigg.


Jag minns denna gick på tv kl 18:00 måndag till fredag och jag ville aldrig missa ett avsnitt, det gick liksom inte som repris på den tiden och missade jag ett avsnitt så  minns jag hur ledsen jag blev! hihiih

Candy Candy är främst en kärlekshistoria, men berättar även hur Candy växer upp och hanterar olika situationer hon hamnar i. Candy är en föräldralös flicka som växer upp på landsbygden i Amerika. Hon är väldigt pojkaktig och blir ibland retad för både det och för sina fräknar, men så länge Candy har sin vän Annie är hon alltid glad. Dessvärre kommer den tiden då Annie bli adopterad och Candy lämnas kvar på barnhemmet förkrossad. Candy och Annie fortsätter att hålla kontakten, men en dag får Candy ett brev av sin vän där hon skriver att hon inte längre kan brevväxla med Candy eftersom hon inte vill förstöra sitt rykte. Candy börjar gråta i regnet, men plötsligt stöter hon på en pojke i kjol (kilt) som får henne på bättre humör. Pojken säger att Candy är vackrare när hon ler än när hon gråter, och efter ett mystiskt försvinnande lovar Candy sig själv att hon ska försöka att le, hur dåligt hon än mår. Hon döper pojken till Prins, och det är tack vare honom som Candy fortsätter sin färd mot vuxenlivet. Candy blir senare adopterad av av Leagans där Eliza och Neil gör livet svårt för henne. Hon träffar även Artchi och Stear, och Anthony som hon blir förälskad i. Hon går från att ha varit en stallflicka hos Leagans, till en dotter av familjen Adley. Med tidens gång reser hon sedan till London för att studera, där träffar hon Terrius Terry G. Grandschester, som först ger intrycket av att vara oerhört oartig, elak och retfull. Men efter tre månader i Skottland under sommaren blir de förälskade och Candy får även sin första kyss.
Efter att hastigt blivit bortförda ifrån varandra för att hitta sina egna vägar i livet åker Terry tillbaka till Amerika där han blir skådespelare, medan Candy studerar till sjuksköterska.



2011-03-19

Läckra Whydah Gally hörlurar

 Kolla in dessa Whydah Gally hörlurar






Spårvagnen...

Jag tycker om att åka spårvagn i Göteborg men ibland känns det som man hakkar fram, visa spårvagnar har några år på nacken det är lite skittet mellan sittplatserna och det är metro tidningar överallt och ingen tar sig besväret att lämna de kvar på ett snyggt sätt utom det är bara att lämna kvar på golvet, åhhh hur svårt kan det vara? Bara för att det är gamla vagnar som åker behöver man inte skita i de utan kan inte folk hjälpa till att det blir trevligare att åka spårvagn?




Ska börja läsa....

Äntligen har jag lyckats ta mig till Bokia och köpa en pocket bok som jag har spanat in och ska börja läsa, boken heter One Day av David Nicholls och alla recensioner jag har läst säger att den ska vara bra, så då får jag väl köra på. Boken är på engelska, tänkte att det var länge sen med en pocket på engelska. Jag återkommer med min recension när jag är klar, det kan ta tid eftersom jag är en långsam läsare, ibland tar jag pauser och det kan ta tid innan jag fortsätter fast vem vet det är kanske annorlunda denna gång? jag hoppas alltid detta för varje ny bok jag ska börja läsa hiihih


2011-03-18

En cykel i min smak

I senaste resan till Italien så jag fick jag smak för italiensk cykeldesign, hur kan man motstå? jag kan inte det i alla fall. Priset är en annan historia men det pratar vi inte om, drömma kan man göra gratis. Kolla in denna cykel som kommer från Montante där du kan även designa din egen cykel.




Sätt färg på din omgivning





Jag behöver inte säga något, bilderna talar för sig själva.

The shoes of your dreams

Valeria Terni ett nytt skomärke från Italien, åh jag vill ha! men för det får jag ta och åka till Milano och vem kan motstå det?