2011-06-24

Nu går jag på semester......

Hej alla! Nu är det dags för semester och vill önska alla en Trevlig Midsommar och en vacker sommar
Många kramar

2011-06-23

Ekologisk medvetenhet

Drift Eyewear, glasögon av kvalitet, hantverk, innovation och ekologisk medvetenhet. Härligt med företag som satsar på design utan att glömma bort miljön.




2011-06-22

Resespåning på G

Det ska bli spännande att se vart våra kartor och kompass tar oss inom kort. Det börja närma sig och fortsättning följer.........vem vet kanske snart får ni veta var vi är någonstans....


2011-06-21

Färgspaning på Sandryds

Vi är ute efter nya färger, men åt vilket håll ska man gå? Vad vill kunderna ha? Oavsett vad man själv tycker så är det viktigt att ha med sig vad kunden vill för utan de så har vi ingen business eller hur?  Vi har precis blivit klara med en av våra många kreativa möte på Sandryds och den stora frågan är vilka färger man ska satsa på och uppdatera till? mmmmm....spännande vad? ni får hålla ut till januari 2012. Tills dess är det mycket jobb som väntar och många beslut att fatta men jag litar på att vi kommer att ta de kloka beslut som våra kunder  kommer att tycka om :-)




2011-06-20

Kogeto Dot 360°

Har ni sett Kogeto Dot 360° video för iPhone 4? Man ska kunna på ett ögonblick  fånga upp 360-graders video och dela dem med vänner - allt i ett paket som glider lätt in dig fickan. 



2011-06-19

Camden Bully -Argentina

Camden Bully är ett klädmärke från Buenos Aires, Argentina. Spännande och färgglad mode. Har du vägarna förbi Buenos Aires i slutet av juli och vill gå på design marknad så besök Universidad de Palermo.




2011-06-17

Action fyllda dagar med både Bryssel och Martin Lidberg

De senaste fyra dagar har varit mycket innehållsrika med start för Colourhouse trendseminarium för höst- vinter 12/13 för att sedan kasta sig in i en taxi till Landvetter flygplatsen och ge sig iväg till härliga staden Bryssel. I Bryssel väntade en intensiv dagsmöte för BSCI Capacity Building Working Group, vilket det betyder att man diskuterar bland annat utbildning och träning inom CSR frågan för våra leverantörer i de producerande riskländer som Bangladesh, Kina , Indien med mera. För att vara med i en BSCi Working Group ska man naturligtvis vara medlem i BSCI och i grupperna ska det vara representanter från de olika länder som är medlemmar. Det finns fler grupper som databas ( om leverantör uppföljning och registrering osv) kommunikation med mera. Man träffas ca  2 till 3 gånger i Bryssel och däremellan har vi även webmöten där vi driver fram olika projekt i de olika länder. 


Väl hemma på onsdags kväll så var det bara att packa upp väskan och byta innehållet i den för att sedan köra vidare till Sandryds Tränings aktivitet med Martin Lidberg på torsdag morgon. Sandryds tränings camp med Martin Lidberg blev en succé, det fanns inte någon som inte hade roligt, vi har tränat, skrattat, badat, minglat, ätit gott och sovit över i små stugor, listan är lång! Roligt har vi haft och tur med vädret när vi har tränat och Martin och Katarina har verkligen inspirerat oss till ett sundare liv, så nu är vi full ekiperade med tränings motivation och energi. Vi ska bara återhämta oss från all träningsverk som vi har bara, jag kan inte röra mig nu! skrattar, men värt det var det! 
En jätte tack till Mikael vår chef som har ordnat detta och som sagt vi uppskattar det jätte mycket!
Bilder kommer inom kort, jag har fotat som en tok och sprungit mellan kamera och träning, så kul :-)


2011-06-13

The Newspaper Map

The Newspaper Map, praktisk webbplats där du kan bläddra över 10.000 tidningar från runt om i världen och har den käka möjligheten att översätta till engelska.




2011-06-12

Via Uno

Via Uno, brasiliansk skomärke. Stor kollektion för alla tillfällen. Första gång jag kom i kontakt med denna varumärke var i La Habana, Cuba i gamla stan.






Moda från Perú

Har du vägarna förbi Lima, Perú så spana in Maria Grazzia Lossios skor och väskor. Åhhhh nu vill jag köpa flygbiljett till Sydamerika och shoppa.....






2011-06-11

Moda från Mexico

Just nu är jag helt inne i Latinamerikansk mode och design, en värld som kan kännas långt bort men ändå så nära för min del. Det finns så mycket att hämta och så duktiga designers och konstnärer med annan syn på saker och ting. För tillfället är jag helt inne i att försöka hitta det som är annorlunda, känner mig lite mätt det mode som finns i alla affärer just nu, det betyder inte kläderna och accessoarer  är inte fina där ute, tvärtom! otroligt fina saker men trots det så räcker det inte för min del. Jag vill se nya namn och kläder som får en att känna en unik. Så med andra ord är jag på jakt efter nytt :-)
Jag följer alltid Latinamerikas nyheter och självklart genom mitt ursprung därifrån får jag reda på en del genom vänner och bekanta. Nu senast har jag fått veta om Paola Hernández, designer från Mexico som det går riktigt fint för.






2011-06-09

Grilla med stil

Snacka om cool grill från Grillson, fast man får åka hela vägen till Tyskland för att skaffa en sån grill. 
 Grillen heter Bob Grillson
b

2011-06-08

Johnossi

Härlig kväll med Johnossi spelning i Liseberg, mycket folk, härlig stämning och härlig väder. Tänk om man kunde spela gitarr som John E. En av mina favoritlåtar som spelades sist är What´s the point, skivan Mavericks spelar jag nästan alltid när jag åker till jobbet, det är riktigt skön musik.







Foton: Emil Svensson





Var snygg med cykelhjälm

Nu finns det inga ursäkter för att inte ha hjälm när man cyklar, kolla danska cykelhjälm tillverkaren YAKKAY .


Du ska bara kunna byta till de olika keps/hatt modellerna beroende på vilken look du vill ha.

2011-06-07

Café Riquet

Café Riquet är en urgammal och klassisk kafé i Valparaiso, Chile med en gedigen historia bakom sig och barndomsminnen för mig. Det ligger vid Anibal Pinto torget där finansdistriktet håller till. Kaféet ser nästan orörd ut, från 19 augusti 1931, en tid då tyska turister brukade besöka Valparaiso och drack sin kaffe på Riquet. Deras specialité var österrikiska och tyska bakelser, min mormor brukade ta med mig dit för att dricka te och äta bakelser, det var sagolikt! Servitörerna hade eleganta dräkter med fluga och än idag är det likadant, på andra våningen brukade vi äta lunch ibland, numera används andra våningen för utställningar eller vill man bara gå upp dit så är det bara att fråga. Byggnaden är från 1860 och har genomgått en del jordskalv men den finns kvar än! I söndags var vi och grillade med vänner till mina föräldrar och vi kom just att tänka och mindes Café Riquet.


Vulkanen Puyehe i södra Chile

Vulkanen Puyehe i Södra Chile håller oss med spänning just nu. Vinden gör att askan sträcker sig ända till den Argetinska kusten. Utbrottet började i lördags och nu är flera städer i södra Chile i beredskap ca 3500 personer har evakuerats från området. Det ser ut som flera flygplatser har fått stänga på grund av askan. Det senaste utbrottet av Puyehue var 1960 efter en jordvävning av magnitud 9,5 på Ritcherskalan. 


 Foto: Claudio Santana







2011-06-06

Ramberget

Ramberget ligger på Hisingen sidan, en riktigt härligt plats för att promenera, springa eller varför inte ta med sig en picknick och titta över Göteborg Staden. Igår besökte vi Ramberget för första gång och det var inte sista! Det var Ravenhill Longboard tävling igår, det var action trots att vi inte hann se hela tävlingen, vilka duktiga åkare.