2011-11-28

Balkongkrig...

Igår tog det fart med juldekorationen runt om i Eriksberg ( en del grannar började redan förra helgen). Det är alltid kul att ta en promenad och se årets dekorationer. Det är nästan balkongkrig här ute och det har blivit värre för varje år. Alltid är det någon som ska synas extra mycket som på nedan bild då jag fick en smärre chock!  Det blir en dyr elräkning för visa....



2011-11-27

Blåsig första advent

Det är en blåsig första advent. Det gäller att ha koll på utemöblerna och själv hålla sig inne om man inte vill blåsa bort. Vinden överröstar tv:n just nu. Det blev en ansträngande promenad i eftermiddags.


















2011-11-22

On thin ice

Har kollat klart på dokumentären "On thin Ice". Har alltid varit fascinerad av människor som tar sig utmaningar ute i naturen trots skador, stormar och allt som kan komma deras väg. Ändå ger de inte upp. Imponerande säger jag bara.

2011-11-21

Tropic of Cancer


Jag såg i helgen BBC-programmet "Tropic of Cancer" där Simon Reeve reser till avlägsna delar av världen och talar om en "miljönödsituation" och "internationell skandal" med plastförorenande hav och stränder. Kul att se när han besöker Bangladesh och vilken värme han får från alla han träffar. Jag känner igen det, samtidigt blir jag så ledsen när man får en inblick i deras liv. Man får sig en riktigt tankeställare! 

Simon Reeve är en författare, äventyrare. Under senare år har han rest runt i olika regioner i världen för en serie av BBC TV-dokumentärer. 


Arendal området

Arendal området i Göteborg där Volvo Museet ligger är mer än bara industri. Där ligger också ett härligt område för härliga promenader, åka inlines, eller en picknick stund.

2011-11-19

Min just nu boklista

Just nu läser tre böcker samtidigt fast vid olika tillfälle. Michael Caine ( en favorit bland engelska skådisar) köpte jag i London senast. Jag ångrade att jag inte köpte boken redan i Delhi när jag stod där i bokaffären och tvekade. Jag hade redan köpt Holy Cow! och Michael Palin ( han är en favorit när det gäller resedokumentärer) och så tänkte jag, när ska jag hinna med en tredje bok? men jag har hittat ett sätt :-) Michael Caine läser jag när jag går och lägger mig, Holy Cow när jag tar pendeltåget till jobbet och Michael Palin Dagbok är en drop in bok som jag har i vardagsrummet och läser då och då. Holy Cow! handlar om en tjej som flyttade till New Delhi.....

Vintage


Jag började lyssna på musik redan tidigt ....Jag bara älskar musik. Här är jag bara några månader gammalt.

Glömde bort....

Dessa härliga nude färgade skor från Aldo köptes när jag var i New York  senast men de gjorde ingen nytta denna vår/sommar eftersom jag glömde de i garderoben och nu får de vänta för premiär till nästa vår. Jag kan vara lite disträ ibland....

Eriksberg by night






2011-11-18

Habana City

Bilden är tagen från en gång i tiden, Bacardi huset. 
Huset är så mycket  Art Deco som du kan bara tänka dig. 

2011-11-17

Freehands

Nu slipper du få frusna fingrar när du är ute i det kalla och använder din Iphone. Lösningen är Freehands handskar.

2011-11-14

En passande julgranskula

Av en händelse råkade jag se denna julgranskula på Indiskas facebook sida. Helt plötslig så kändes det helt ok att införskaffa dessa små söta jordglober till kommande jul. Jag har inte köpt en julgranskula på flera år. Jag har fått i present av min vän Natti en riktigt Cool robot som hon köpte Miami. Roboten ska ersätta stjärnan på toppen. Då blir det en riktigt Julgran med min alldeles egen touch.

EART ornament black

EART ornament blue

2011-11-12

Puta Madre

Puta Madre är en restaurang i burlesk anda á la 20-tal. För mig är det Mi Buenos Aires med Carlos Gardell i bakgrunden. En plats i Göteborg där man känner passion för atmosfären och med bra sällskap så det ännu trevligare. Det är som att kliva in i annan tid. För den som vill prata spanska som mig så finns det en duktigt servitör som pratar språket rätt bra. Drink menyn är bara härlig där jag kan hitta mina chilenska Pisco Sours och bra Mojitos och så mycket annat kul. Maten har en mexikanskt touch inte min favo men helt ok. Deras tårtor ser mmmmmmm har inte testat de än men nästa gång, för det blir fler gånger mest för att hänga i baren och andas in atmosfären.... I torsdags var jag där med Shamik, en vän från Stockholm och han uppskattade platsen.


Super bra service från personalen i alla fall mot oss. 
Vi hade inte bokat bord och det var fullbokad
 men hon fixade det!
Med Shamik och mycket skratt
 Shamik
Baren
Magasinsgatan 3, Göteborg
 031-711 88 38
Har aldrig varit så mycket för tårta men dessa 
måste man smaka

Sju nya underverk

Nu har naturens egna underverk korats. Det har röstats fram vilka de sju nya underverk men i början av 2012 ska fastställas vilka det exakt blir. Svårt tycker jag....det finns så mycket i världen som kan anses som underverk......min lista skulle bli väldigt lång....
Det var 28 finalister men här är de preliminära sju underverk


1-Världens största flod Amazonas i Sydamerika.
2- Bukten Halong Bay i Vietnam.
3- Vattenfallen Iguazu falls mellan Brasilien och Argentina.
4- Jeju-öarna i Sydkorea.
5- Ön Komodo i Indonesien.
6-Den underjordiska floden i The Puerto Princesa Subterranean River National Park i Filippinerna.
7- Taffelberget i Sydafrika.



Väntar med spänning....
.

2011-11-06

Pyssel

Jag tycker om smycken men det är inte ofta jag hittar det exakta och då får man tillverka själv. Just nu är jag helt inne på röda och gröna färger. Det har inte varit lätt att hitta rätt nyanser av färgerna men hittade just det jag ville ha i en liten affär på Nothing Hill.


2011-11-03

Portobello Road-London

Jag behöver inte säga så mycket om Portobello Road i London. Jag låter bilderna prata sitt eget språk. Det är paradis för mig med all antik och sitt bohemiska atmosfär.








 En levande katt mitt bland alla prylar, kanske till salu?





















Den här butiken är en som en godis butik för mig