2012-07-31

Åka kollektivt?

Nu har jag fått nog av Västtrafik! De uppmuntrar för att man ska åka kollektivt men kan aldrig hålla några tider och dessutom levererar typ ingen information om vad alternativen är . Denna sommar har jag varvat  med bil, buss och pendel till jobbet men av alla dagar jag har valt att åka kollektivt så har Västtrafik inte hållit sina tider en enda gång. Som idag till exempel, min buss kom inte men att jag missar mitt tåg till jobbet det skiter de väl i! Vad gör man? Man tar bilen och har på sitt samvete att man förstör miljön i stället. Vad är alternativet när inget annat erbjuds? 


Förra veckan ska vi inte snacka om. Inställda tåg, noll information, arga människor på centralen, ersättningsbussar som endast  körde till en destination men sen får man klara sig bäst man vill etc.


Det här är inte en gångs företeelse och min ilska beror mest på många års pendlande och liknade problem med det kollektiva trafiken. Inställda tåg, förseningar och allt det där får man absolut räkna med när man åker kollektivt, det kan jag infinna mig i. Det skulle vara konstigt om det aldrig skulle hända men Västtrafikens sätt att hantera problematiken är nog det som retar mig mest och att år efter år sker inget utveckling och förbättring.


Jag blir nästan chockad när jag reser till mindre utvecklade länder och ser att trots dåliga resurser så gör de allt de kan för att det ska bli bra och personalen oftast är hur hjälpsamma som helst! Här i Sverige har det tyvärr blivit att personalen som står som informatörer pratar mer med varandra än med sina kunder och när man ställer en fråga får man vara tacksam om man ens får ett svar. Är det så här det ska vara!? Vad tog servicen vägen? Är det inte rätt attityd som tar oss framåt även i motgångar?  


Nog om Västtrafik, Sj eller vad de nu heter!

2012-07-24

Invisible Shoes


Det Invisible Shoe kollektion föddes ur en studie av optiska effekter som designern 
Andreia har gjort. Andreia är baserat i Italien där hon studerade vid Polimoda, 
Florens och tog sin examen 2010. Idag tillverkas hennes produkter i Italien.





Be kind...

Source: dribbble.com via Alex on Pinterest

2012-07-23

Resort collection´s key directions for spring/summer 13

Vertikalränder, akvarellmålningar, blommig, scarf prints, sticker ut som viktiga riktningar för  vår/sommar 13 inom resort kollektioner.


2012-07-22

127 hours

Har precis sett filmen 127 timmar och jag ryser jag bara tänker på handlingen, trots allt filmen är ingen rysare direkt. Jag brukar inte ha svårt för blod men stundvis kunde jag inte titta på. Det var länge sen jag tvingades att blunda inför en filmfrekvens!


2012-07-20

Online Now!

Kolla den här filmen som tar dig på en resa av den moderna världen inom social interaktion. Helt otroligt att se hur vi kommunicerar idag och vad det är lätt att fastna i det.

Online Now from Pocket Jakes on Vimeo.

2012-07-19

Typophile Film Festival


Typophile Film Festival är en visuell typografisk fest som handlar om de fem sinnena och hur de bidrar till och förbättrar vår kreativitet. Denna är tagen med en Canon EOS 5D Mark II, en Canon EOS 40D och en Nikon D80. 
Stop motion som har skapats med Dragon Stop.


Today´s dream

2012-07-18

Flamenco girl

Min kusin Montserrat har äkta spansk blod i sig och inte minst är hon en fantastisk  flamenco dansare. Jag minns när vi var barn och vi såg henne uppträda. Vi var så stolta och inspirerade. Jag kan än idag minnas hennes färgglada scenkläder och vackra håruppsättningar. Hon började dansa vid 3 års ålder på teatern Carlos Cariola och hennes lärare var en artist inom den spanska dansen och från Alhambra Fiori. Hennes man Fernando spelar så vacker akustisk gitarr. Det finns starka minnen som har stark präglat mig från en tid där familjen träffades för att umgås där det ingick att spela musik, dansa och teaterföreställningar. Idag bor min kusin och hennes familj i Spanien sen några år tillbaka och hon är en fantastiskt flamenco lärare.

Montserrat, 1985
Föreställning: Kyss legenden, antologi av Zarzuela.  
Cariola teatern

2012-07-17

Travel in style

De här killarna kunde jag inte släppa blicken ifrån när jag var i Venedig. Vi stod i kön till San Marcus kyrkan men jag glömde allt om kyrkan när jag såg de här två. Älskar deras stil!

Foto: Laurry R.

2012-07-16

Natural beauty

Jag har svårt att motstå naturens skönhet när jag ser det. Vilka färger och former det finns! Det är verkligen vacker. Vi hälsade på Emils föräldrar i lördags och kunde inte låta bli att fota i deras vackra trägård. 













Foto: Laurry R

Leica like

2012-07-11

Summery hats at the Italian coast

Hattar har blivit en viktigt accessoar i min garderob och naturligtvis har det blivit några stycken det senaste året. Det bästa med att vara i Italien är att hattar är en del av basgarderoben och jag älskar det!
















Foto: Laurry R.