2012-11-30

Minna Heino

I tisdags hade jag äran att besöka skodesignern Minna Heino på hennes kontor i Borås. Hon har en passion för skor av alla sorter precis som jag. Minna gör inte bara skor som är snygga, de är även kromfria med skin som passar fötter som formas efter foten istället för att foten ska formas efter skon. Hon anser att vi ska inte behöva välja mellan snygg och bra. Därför har hon skapat en kollektion som innehåller just dessa två fantastiska egenskaper. Jag passade på att beställa ett par Madeleine pumps till mig förstås. Minna driver även Nordisk Design Skola i Borås som jag gick för många år sen. En fantastisk skola som jag har mycket att tacka för!


Tillsammans med Skodesigner Minna Heino
http://minnaheino.se/skor/

2012-11-25

Why Poverty?

Vad är värst, att födas fattig eller att dö fattig? Den frågan ställs till en ny generation runt om i världen som regissören Brian Hill har filmat. I kväll visades den första av 8 filmer på SVT och Tv-bolag från hela världen sänder dokumentärer och kortfilmer under en vecka och ställer frågan: Varför finns fattigdom? Missa inte detta! Varje dag på SVT till den 2 december. www.svt.se/why-poverty/vi-fattiga  

Du kan även se filmerna på deras websida: www.whypoverty.net/en/

2012-11-23

Snart är julen här!

Snart är det första advent och efter det går det fort till jul. För första gång på mycket länge ser jag fram emot julen och kan det vara för att jag har en resa som väntar direkt efter? 



2012-11-21

Årets julklapp 2012


HUI Research utser i år Årets Julklapp för tjugofemte året i rad.

Årets motivering

Årets Julklapp 2012 är en symbol för den mobila och uppkopplade trenden, där utbudet av nya tjänster ökat stark och snabbt förändrar konsumenternas beteende. Vi har idag tillgång till musik, film, nyheter och annat direkt i telefonen, surfplattan, läsplattan, datorn eller mp3-spelaren. Vi kan konsumera allt detta på nya platser och på alla tider på dygnet.
Detta förändrade köpbeteende i kombination med stor tidspress gör att konsumenterna vill utnyttja tiden effektivare. Hörlurarna är en förutsättning för att kunna använda den nya tekniken och gör att tiden i rörelse kan utnyttjas bättre. Årets Julklapp 2012 är hörlurarna. Hörlurarna uppfyller alla tre kriterier för Årets Julklapp.
− Hörlurarna fyller inte bara en funktion utan blir allt oftare en del i, och en symbol för, en livsstil, säger Lena Larsson, VD på HUI Research. Lyssna verkar vara det nya läsa och aldrig förr har hörlurarna använts i samma utsträckning eller varit så populära som nu.
Text & bildkälla: www.hui.se/arets-julklapp





2012-11-17

A day in the world


Fotoutställningen A Day in the World skildrar en värld av mångfald. Tisdag 15 maj ägde ett gigantiskt fotoprojekt i världen. Med allt från kompakt-, system- och mobilkameror har tusentals människor skapat ett unikt bildsamling. Ett urval av bilderna kan du se på Världskulturmuseet. Det finns även en fantastisk bok med bilderna som går att köpa på plats. Varje bild har sin berättelse.

2012-11-15

Filmfestivalen i Göteborg

Den 25 Januari 2013 kör igång den 36e filmfestivalen i Göteborg. Ser extra mycket fram emot denna när det kommer att bli en del fokus på chilenska filmare. Ska bli spännande att se något från Raúl Ruiz, Dominga Sotomayor och många andra. www.giff.se

La noche de enfrente, Raúl Ruiz

2012-11-13

Whooz?

När jag såg den här video skrattade jag en del och inte minst kände igen mig i situationen. Whooz? är vinyl märkningar för iPhone, iPod och iPad sladdar. Kul och praktisk idé tycker jag! 

2012-11-11

So Long My Hong KOng

När jag såg den här video kände jag direkt hur mycket jag saknar Hong KOng. Staden som aldrig sover där man känner sig levande 24 timmar om dagen. Staden där det alltid finns något nytt och spännande att se. Staden där man alltid träffar nya människor från alla delar av världen. Hong Kong kommer alltid att vara en plats på min karta.

So Long, My Hong Kong from Gregory Kane on Vimeo.

2012-11-09

After Work på Tranquilo

Kul after work med jobbet igår med fantastisk mat på Tranquilo i Göteborg. Vi var ett gäng på 14 personer och kvällen innehöll bara god mat, dricka och skratt. Tranquilo är en cool ställe som jag gillar skarpt. Bra atmosfär, bra service och skön musik. Känns som hemma i Sydamerika där. Jag är redan sugen på att gå dit och äta igen! Super kul att Tranquilo personalen kunde hjälpa oss med bord för 14 personer. Efter Tranquilo var vi några stycken som orkade med en öl på Puta Madre, en plats med underbar atmosfär från en svunnen tid.

Caprinia, Ananas mojitos, mango caprinia och cappucino

Roberto, jag, Martin

Cicci & Martin


Robin & Niklas




Riktigt bra mat på Tranquilo

Espeto vegetariano

Glada gänget


Glada Lotta & Anna 

Niklas, Britt-Inger, jag


Cicci, Erica, Magnus


Martin & Cicci

Roberto & Martin

Roberto, Jag, Martin

Sanna & Jonas delar på en Bananas gon locos!


Det här måste dokumenteras!
Erica, Martin, Cicci, Niklas, Roberto på Puta Madre

Erica, Martin, Cicci, Niklas & jag på Puta Madre



2012-11-06

Svenska Moderådet

Förra veckan var jag i Borås och lyssnade på inspirerande timmar från Svenska Moderådet. Vi köper Svenska Moderådets Sport & Stress bok som är fylld med inspiration och idéer.
Det var en grå och tidvis regnigt dag men jag kom ut med vår och sommarkänslor från seminariet. Lotta & Sara berättade om de olika inspirationsteman för Vår -Sommar 2014 och gav oss en härlig resa mellan olika smaker som Bitter Sweet, Salty, Bitter Ale, Spicy , Tannin, Sour, Sweet, Umami. Svenska Moderådets seminarier har en inriktning på mode, inredning och livsstilKarina Ericsson Wärn gästade seminariet och talade om sin nya bok, Modebibeln som jag tyvärr hann inte köpa och få den signerat. Ska se till att beställa det på nätet snart. Inte nog med fantastisk inspiration så träffade jag en mycket viktigt vän från förr. 

Vår - Sommar 2014
www.moderadet.se
Tillsammans med Jan
 Sara, Jan och Lotta. Inspirerande team.



2012-11-03

Behåförsäljning

Indien slutar aldrig förvåna mig. Som när jag promenerade i Jaipur och passerade förbi en  gatuförsäljare som sålde behå som ingeting. Å andra sidan det var kul att se behå-färgtrenden i Jaipur. Svart och vit var i princip uteslutet. Undrar var provrummet är?

Jaipur centrum