2013-01-31

Chile-Brasil i mitt hjärta

En månad går fortare än vad man tror i alla fall när man är ledig och har kul. Så var det för mig under tre veckor i V Regionen, Chile och en vecka i Rio de Janeiro, Brasil.  Nu har man varit hemma några dagar och det har tagit tid att komma tillbaka till rutiner, kalendern, jobb och annat. Det jobbigaste har varit att jag saknar dagsljuset. Som tur det är går vi mot ljusare tider tjohoo! 

I Chile har jag passat på att träffa familj och vänner och framför allt har jag försökt smälta in det chilenska livet och det har varit så kul. Det gick inte att lämna Chile utan tårar förstås men man ska lämna festen när man har som roligast eller hur? Resan från Chile till Rio de Janeiro blev lite skuggad av min sorg för att ha åkt från Chile. Som tur det är blev jag glad igen så fort jag kom till staden Rio och insåg hur mycket kul att upptäcka det fanns där. Jag blev inte besviken! Åh vilken underbar stad, så mycket möjligheter, glada människor, så god mat mmm blir hungrig bara jag tänker på detta. Att surfa i Rio var det som för oss är det att ta en joggingrunda efter jobbet. I vattnet var det ca 30°varm och det gjorde att man ville aldrig gå därifrån. Vi tog många foton förstås och visst blev det några par skor, fast jag höll mig lugn med shoppingen. Det fanns så mycket annat som tog min uppmärksamhet. Jag kommer definitivt att åka tillbaka till Rio, det tar inte längre tid än att åka till Thailand så det kommer att bli många fler tur dit i framtiden och Chile finns i mitt blod så dit kommer jag aldrig att sluta åka, tvärtom jag blir mer och mer nyfiken på den chilenska världen. Så till nästa gång! 

Jag har mycket att berätta och dela med mig bland annat många tips för den som vill åka dit. Under de kommande veckor kommer jag att dela mig både foton, tips och adresser.
Så nu är jag tillbaks efter en månads paus och det känns bara underbart! 


2013-01-01

Gott nytt år 2013

Önskar alla en god fortsättning på det nya året. Vi har haft en fantastisk kväll som firades ute bland tusentals människor i Viña del Mar, Chile. Nyårs fyrverkerierna här är 25 min långa och sträcker sig från hamnstaden Valparaiso till Viña, Renaca och Con Con kusten. Ett minne för livet.