2013-06-30

"Six Photographs": René Burri

En kort film om den schweiziske fotografen René Burri som tar oss med på en resa genom sex bilder från hans arkiv, från Che Guevara som kedjerökande i hans kontor 1963, Pablo Picasso i Cannes 1957 till amerikanska soldater som underhöll i en bordell i Seoul 1961. Här berättar han en historia bakom varje bild.

2013-06-29

Av kärlek till elefanter

Underbar dokumentär om hur föräldralösa små elefanter får en ny chans på en station utanför Nairobi. Klicka på länken för att komma till SVTplay och se dokumentären. 



2013-06-16

Junior-SM i Arendal

Seglartävling pågår i Arendal på Hisingen mellan den 14-18 juni och det är 483 juniorer som deltar i tävligen. För mer info besök: www.svensksegling.se/Juniorsegling/Nyheter/2013/2akvartal/Startskottforjunior-SM/

Jackan Townsville 





 WCT-jackan Perth

2013-06-14

Tudor

Jag hade inte en chans mot labradoren Tudor som kom och besökte oss på kontoret idag. Han helt enkelt brottade ner mig :-)












Produktfoto

Att ta produktfoto kan många tycka är inte någon stor grej men jag kan lova er att det är mer krävande än vad man tror. Det går åt mycket tejp, nålar och ibland får sågen komma fram också. Olika material beter sig olika och när man lyckats ta bort en rynka från en sida så kan fem andra dyka upp på andra sidan. Med andra ord, tålamod är en stor merit när man gör den här typen av foto och tro inte att det är klart där för sen ska den skickas för retusch något som också kräver sin del. Skoj är det i all fall! 




 Sam, fotografen försöker såga av ett handtaget 



2013-06-13

Washed Out - It All Feels Right

Vacker blommig video från Washed Out som en perfekt start inför sommaren. Det regnar idag men det är ok, sommarkänslan finns ändå där.

2013-06-12

The Mississippi Food Project

Mr. Sheng & Tabatha´s Traveling Revival har en passion för mat och driver en catering företag i Stockholm. De ska göra en härlig resa till USA och dokumentera lokala maträtter som de tänker dela med sig till oss från resan. Spännande! Följ de på nedan länk och vill du bidra med något till deras resa är det mer än välkommet. Mer info finns på deras websida.

2013-06-11

Isabel Marant för H&M

Spännande samarbete till hösten mellan klädjätten H&M och den franska designern Isabel Marant. Hon är en stor favorit framför allt när det gäller mixen av enkelhet och elegans. Kollektionen släpps den 14 november.


2013-06-10

Skate på Liseberg 2013

Under helgen har det varit hur mycket som helst att göra och se i Göteborg. En av de händelserna har varit skate på Liseberg. Inga nybörjare direkt. Vassa deltagare, skön stämning och inte minst härligt väder!


Foto, Laurry R.