2011-01-25

Destination Bangladesh

Att resa till Bangladesh kan vara en utmatning beroende på vilka transfers man har på vägen, mitt fall blev det Helsingfors-New Delhi denna gång, inte utan krångel förstås för vad tråkigt det skulle vara om allt gick smidigt? Jag blev lite orolig igår morse när jag tittade på mina biljetter och insåg att samma tid som jag skulle landa i Helsingfors så var det dags att gå ombord på Delhi flighten och som det brukar vara när man åker till Asien via Helsingfors så är det gaten längst bort som gäller och i mitt fall den sista gaten? Vi blev försenade på Landvetter och jag tänkte att det här kommer aldrig att gå... väl framme sprang jag allt jag kunde igenom passkontroll och annat, måste ha sett ut som en galning när jag kom till gaten och informationen säger till mig att det är något fel på planet och vi väntar på information, jaha tänkte jag tur i oturen? för jag hann med planet i all fall men sen börjar man grubbla... fel på planet??? insåg ganska snart att det är ingen idé att fundera, det är som det är och är det meningen så är det väl det eller hur?




Klockan 21.00 blev det dags att åka och efter en stund insåg jag att 90 % av resenärerna är Europeiska pensionärer som är på väg till Delhi för sightseen och jag har inget emot pensionärer men det är en mycket speciell släkt när det gäller att resa, min första tanken var Tema resor ( snacka om att ha fördomar vad? ) det dracks en del vin och de drev en del av flygpersonalen till vansinnigt och även mig, vi stannar där och jag kommenterar inget mer om det, ni kan räkna ut resten själva.



Resan till Delhi gick rätt ok ändå tycker jag dessutom så satt jag själv eftersom resenären intill verkade inte nöjd med några sittplatser och han vandrade runt de olika lediga sittplaster och såg mest sur ut och lite hög? vem vet, rätt märklig person. Så landade man i Delhi och nya utmaningar väntade på mig runt hörnet förstås för varför göra det enkelt i Indien när man kan krångla till det så mycket man bara kan? På Landvetter var de osäker om mina väskor skulle hela vägen till Dhaka så dem tycke att jag skulle kolla med flygbolaget väl framme och eftersom jag hade några timmar på mig så tänkte jag att det är perfekt eftersom av tidigare erfarenhet på denna flygplats så kan saker och ting  ta tid. Går fram till en transfer disk där ingen kunde besvara på min enkla fråga om jag ska ut och hämta mitt bagage utom  de säger:

Transfer disk: " Please mam take a sitt"
Jag: vänta på vad?
Transfer disk:  Finnair staff
Jag: jaha varför då?
Transfer disk: dem kanske kan säga om ditt bagage ska till Dhaka
Jag: hur kan dem veta det?
Transfer disk: ett ögonblick
Jag: sitter och väntar och då kommer nästa gubbe
Flygplatspersonal: har du boardingpass
Jag: nej jag väntar på det och bagage info
Flygplatspersonal: kom och följ med till Transfer disken
Transfer personal: vänta och gå och sitt
 och så höll vi på så här en stund :-)




Sen kommer nästa och nästa och frågar samma saker och alla tittar på mig he he och jag tänkte " kontrollera ditt humör Laurry annars blir det bara värre" efter en stund kommer det ytterligare en man med en lista där mitt namn fanns med, äntligen tänkte jag! då säger han "vänta här" åhhhhhhhhhhhh tänkte jag( inombords försöker man hålla kontrollen) efter en bra stund kom de och hämtade mig och då fick jag boardingpass + väsktags som var super viktiga att ha annars skulle jag inte förbi säkerhetskontrollen :-) väl där då var det dags att visa passet och boardingpasset igen x 10 för olika personer. När jag kom på andra sidan så fick jag ett skrattanfall när jag åkte upp för rulltrapporna, folk måste ha undrat om jag var hög! men jag kunde inte låta bli för jag var lyckligt att jag var på andra sidan. Sen var fritt fram och terminal 3 var super lyx med fina butiker och super clean! sen unnade jag mig frukost och njöt av att titta på folk och lite spontan shopping hann det bli också, det var ju rea på Versace! he he klart man handlar där eller hur?;skojar







Det är ändå utmaningar som gör att man minns resorna ännu bättre för det har trots allt sin charm och det är just det jag gillar mest med att resa, det blir aldrig som man har tänkt sig men oftast blir det bra om inte ännu bättre och blir det fel så lär man sig säkert något bra av det med.

Det kommer fortsättning på Delhi- Dhaka sen :-)

1 kommentar: